5 nápadů na fototapety do malé kuchyně

Právě zde se odehrává rodinný život. Zde připravujeme chutná jídla a někdy je také jíme, pokud nemáme samostatnou jídelnu. Právě tady panuje nádherná atmosféra plná tepla, právě tady nás k jídlu vybízí vůně pečících se koláčů nebo voňavého masa. Kuchyně. Místnost, která je v našich bytech a domech velmi často nepříliš velká. Obvykle nám designéři raději dají k dispozici větší obývací pokoj nebo ložnici a prostor kuchyně považují za méně důležitý. Ale koneckonců i když není příliš velký, může se tak zdát. Fototapeta v malé kuchyni je známý recept na úspěch interiéru!

Ať se malé stane větším!

Alespoň vizuálně můžeme tohoto efektu dosáhnout co nejvíce. Stačí, aby fototapeta v malé kuchyni byla vybrána v souladu s pokyny. A jaké jsou tyto pokyny? Není to nic složitého, jednoduše vybereme dekorace na zeď, které jsou známé svými vlastnostmi opticky zvětšovat prostor. Zde je našich pět nejlepších návrhů:

  • Trojrozměrné

Móda trojrozměrnosti ve světě interiérového designu stále pokračuje. Díky tomuto typu fototapety získáme efekt optického klamu, který nám velmi pomáhá vnímat prostor jako opravdu velký a rozlehlý. Které kousky se doporučují zejména pro kuchyňské prostory? Vše záleží na výzdobě interiéru. Pokud se například jedná o velmi moderní kuchyni, můžeme bez obav zvolit model v industriálním nebo loftovém stylu. Černobílý vír nebo jednobarevné geometrické vzory jsou určitě skvělým nápadem!

Nástěnná malba podél cest minulosti - Nástěnná malba do malé kuchyně - Demural
Nástěnná malba „Cesty minulosti“
  • Jasné barvy

Fototapeta v malé kuchyni musí být jednoduše jasná. Nezapomeňte, že tmavé barvy jsou známé tím, že opticky zmenšují prostor, ale vy máte zájem o zcela opačný efekt. Zvolte proto bílou, bělenou žlutou nebo velmi světlý odstín šedé. Cokoli světlého zde bude velmi dobrou volbou. Naštěstí je dnes v prodeji mnoho módních modelů v těchto barvách, takže určitě najdeme něco opravdu zajímavého. Je to krásná kuchyně – i když je malá, působí docela velkě.

  • Velké tisky

Malý květinový pohled, malý šach, malé vzory – ty rozhodně nebudou fungovat, protože mohou prostor velmi zahltit a způsobit zdůraznění jeho malých rozměrů. Pokud se tedy rozhodneme pro nějaké vzory (koneckonců je můžeme zcela vyloučit a zvolit jednobarevné), ať jsou velké. Velké listy stromů, velké geometrické tvary – to bude určitě fungovat a taková fototapeta bude vhodná v malé kuchyni!

Fototapeta Dotek přirozenosti - Fototapety do malé kuchyně - Demural
Fototapeta „Dotek přirozenosti“
  • Téma tunelu

Použití motivu tunelu (který trochu souvisí s prvním podbodem, protože je také zachován v trojrozměrné technologii) je další vynikající možností, jak z malé kuchyně udělat poměrně velkou místnost.

  • Pruhy jako potisk

Pokud chceme naši kuchyni opticky rozšířit, musíme použít vodorovné pruhy. Když je však naším cílem zvýšit ji, vertikální pruhy budou perfektním řešením.

Fototapeta v malé kuchyni – a je to krásné!

Fototapeta V tvrdé skořápce - Nástěnné malby do malé kuchyně - Demural
Fototapeta „V tvrdé skořápce“

Není třeba provádět nákladnou a časově velmi náročnou generální rekonstrukci, není třeba vyměňovat nábytek ani provádět jiná složitá opatření k optickému zvětšení tohoto prostoru. Správně zvolená fototapeta v malé kuchyni dokáže opravdové, aranžérské zázraky!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *