Fototapeta pro velkou kuchyň

Fototapety do kuchyně na míru mohou úspěšně nahradit běžně používané keramické obklady. Do kuchyně jsou určeny fototapety lepené na zeď, laminované pro zvýšení odolnosti proti vlhkosti. Dalším druhem jsou samolepící fototapety lepené na nábytek a domácí spotřebiče. Téma motivů do kuchyně je široké – od květin a ovoce až po panoráma měst a dech beroucí výhledy. Na velkou stěnu bez nábytku můžeme přilepit 3D fototapetu opticky zvětšující prostor.

Nástěnná fototapeta na stěnu velké kuchyně – jak vybrat?

Vybírajíc fototapetu do velké kuchyně, stojí za to zvážit vzory v teplých barvách, díky nimž bude velký interiér mnohem útulnější. Zajímavou propozicí bude geometrický motiv mandaly, vytvořený ve spontánních barvách, který dodá místnosti mobilitu a vnese zajímavý barevný akcent.

Fototapeta Stylová mandala - Fototapeta pro velkou kuchyň - Demural
Fototapeta „Stylová mandala“

Použití fototapety v kuchyni je velmi snadným a efektivním způsobem, jak opticky zvětšit malou místnost. Rozhodnete-li se např. pro tapetu s trojrozměrným potiskem, přidáte vaší kuchyni hloubku, díky čemuž získáme efekt optického zvětšení. Módní jsou také tapety s potisky zobrazujícími panoráma velkých měst, dokonale se mísící v moderních průmyslových kuchyních. Do kuchyně ve stylu retro stojí za to si vybrat fototapetu zdobenou fotografií zobrazující různé typy geometrických obrazců. Fototapeta s květinovým motivem dokonale zvýrazní charakter romantického interiéru.

Fototapeta Kávové aroma - Fototapeta pro velkou kuchyň - Demural
Fototapeta „Kávové aroma“


Nejlepším efektem je zakrytí celé stěny fototapetou, ale velmi populárním řešením je také ozdobení fragmentu stěny nad pracovní plochou. Módní fototapeta do kuchyně je také dobrý nápad pro malý facelift nebo kompletní proměnu této místnosti.

Kuchyně je místo, kde trávíme spoustu času, připravujíc jídlo, budeme tedy potřebovat fototapety, které jsou odolné proti vlhkosti a snadno se myjí.

Vinylové fototapety

Vinylové fototapety jsou pokryty voděodolným PVC nebo plastovou vrstvou. Jsou odolné proti vlhkosti, skvrnám a nečistotám. Díky tomu jsou tyto typy tapet oblíbené a vhodné pro použití nejen v kuchyních, ale i v koupelnách.

Laminátové fototapety

Fototapeta Vrcholky mrakodrapů - Fototapeta pro velkou kuchyň - Demural
Fototapeta „Vrcholky mrakodrapů“

Tento druh tapety je extrémně odolný vůči všem druhům mechanického poškození. Nejsou na nich žádné stopy po škrábancích, můžete je snadno umýt, a dokonce i drhnout.

Papírové fototapety

Vykazují slabou odolnost vůči obtížným podmínkám panujícím v kuchyni, mohou být rychle zničeny. Mnoho výrobců nabízí fototapety ze syntetického papíru, pokrytého navíc vrstvou laminátu. Takový chráněný obraz má vysokou odolnost na stírání a nebledne pod vlivem slunečního světla.

Fototapeta místo dlaždiček

Fototapeta Betonové kostky - Fototapeta pro velkou kuchyň - Demural
Fototapeta „Betonové kostky“

Velmi populárním řešením je v poslední době ochrana fototapety panelem z plexiskla nebo tabulkou skla. Je to vynikající alternativa keramických obkladů a zároveň pomáhá chránit stěnu umístěnou nad kuchyňským pultem proti postříkání tukem a jiným nečistotám, které jsou při vaření nevyhnutelné. Tento povrch je navíc velmi snadno udržovatelný – stačí jej otřít vlhkým hadříkem nebo houbičkou.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *