Fototapety s kávou - Demural

Fototapety s kávou do kuchyně a jídelny – alternativa k dlaždicím

Keramické dlaždice byly až do nedávna nejpraktičtější formou dekorace stěn v kuchyni. Nepochybně mají své výhody: jsou odolné vůči vodě a vlhkosti a jejich hladký povrch je bez problémový, pokud jde o udržení čistoty. Stále častěji se však rozhodujeme ozdobit stěny v kuchyni módními fototapetami, které vykazují stejné vlastnosti jako dlaždice, a navíc vypadají impozantně. Kuchyňské fototapety jsou vyrobeny ze speciálních materiálů odolných vůči podmínkám panujícím v kuchyni při přípravě jídel. Díky obrovskému množství vzorů fototapet si můžeme vybrat ten, který nejlépe vyhovuje interiéru kuchyně nebo jídelny.

Fototapety s kávou

Milovníci ranní kávy si zajisté oblíbí motivy zobrazující jejich oblíbený energetický nápoj, známý a používaný po mnohá staletí. Pití kávy se v mnoha zemích stalo ceremoniálním obřadem s mystickým významem – pálení kávových zrn, jejich mletí, a nakonec vaření podle přísně definovaného receptu. Dodržování pořadí jednotlivých činností a použití správného množství ingrediencí vám umožní získat skvělý, aromatický nápoj. Káva vařená podle tradičního receptu chutná skvěle. Bohužel nemáme mnoho času na dodržování klasických pravidel baristů. Pokud chceme rychlé povzbuzení, jednoduše vsypeme lžičku kávy do šálku a zalijeme vroucí vodou. Káva, kromě chuti a vůně, má však také estetické vlastnosti. Je charakteristická krásnou, hlubokou hnědou barvou. Tato barva je spojována se stabilitou, klidem a harmonií. Má uklidňující efekt, podporuje koncentraci a usnadňuje vstřebávání znalostí. Kávový motiv na stěně způsobí, že se místnost stane teplá a útulná, a pobyt v ní bude fungovat jako šálek silného espressa.

Fototapeta Stylová lžíce - Fototapety s kávou - Demural
Fototapeta „Stylová lžíce“

Fototapety s kávou jsou propozicí pro největší milovníky tohoto nápoje. Fototapety představující šálek horké kávy nejen ozdobí interiér kuchyně a jídelny, ale navodí u nás zároveň dobrou náladu. Díky takové dekoraci každé ráno začneme ve skvělé náladě.

Pití kávy ve společnosti velkoformátové fotografie, která zobrazuje náš oblíbený nápoj, způsobí, že bude každý doušek chutnat skvěle.

Fototapeta Aromatická mapa - Fototapety s kávou - Demural
Fototapeta „Aromatická mapa“

Fototapety s kávou vypadají nejlépe v kuchyni nebo v jídelně. Oblá zrnka, šálek plný horké nektaru, lákavě hustá pěna a umělecké záběry klasických kávových mlýnků – jeden pohled na takovou fototapetu vystačí, abychom uspokojili svůj hlad a dopřáli si solidní dávku energie.

Fototapeta s kávou do kuchyně a jídelny – jak si vybrat?

Fototapeta Mlýnek na kávu - Fototapety s kávou - Demural
Fototapeta „Mlýnek na kávu“

Vybírajíc fototapetu do kuchyně, zvažte všechny vlastnosti této místnosti, jmenovitě: zvýšená vlhkost a potřebu častého mokrého čištění pro udržení správné čistoty v místnosti, v tomto případě nejlepším řešením bude tapety vyrobené z omyvatelných materiálů, např. vinylová fototapeta pokrytá laminátem. Dokonale snáší veškeré ošetřující činnosti, suché a mokré čištění, dokonce i silnými čisticími prostředky, jsou rovněž vodotěsné, dokonce i výrazné namočení vodou tapetám nijak neškodí.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *