Černo – bílá koupelna … to může fungovat!

Černá v duetu s bílou je synonymem elegance, velké dávky jednoduchosti a minimalismu v nejlepším stylu. V interiéru se objevuje stále častěji. Nejčastěji ji nacházíme v obývacím pokoji, někdy se objevuje také v kuchyňském prostoru, nechybí ani v moderních ložnicích nebo v kancelářských prostorech. A co kdyby se objevila v koupelně, kde odpočíváme během večerní koupele a nabíráme energii na celý den během ranní sprchy? Ano, černo-bílá fototapeta je bezpochyby úspěšným konceptem designérů, který stojí za zvážení při zdobení nebo renovaci tohoto prostoru!

Černo-bílá fototapeta v koupelně? Určitě ano!

Proč tato barva bude pasovat v koupelně? Za prvé, je schopna nejlépe zdůraznit její moderní charakter, konec konců ne náhodou jsou bílá a černá považovány za kvintesenci minimalismu a jednoduchosti. To však není konec výhod tohoto spojení barev. Je také nutné poznamenat, že dobře zapadá do jiných barev, aniž by vytvářelo nežádoucí efekt kýčovitosti nebo chaosu. U bílé a černé je rovněž dobré to, že nebijí po očích, nedominují prostoru za každou cenu, ale dokonale se v něm komponují, což vede k vynikajícím vizuálním efektům.

Fototapeta 3D kostky - Fototapeta černé a bílé - Demural
Fototapeta „3D kostky“

Ať si nikdo nemyslí, že je černo-bílá fototapeta modelem bez výrazu, dostupným jen v několika málo modelech, není příliš populární a stojí někde na okraji světa aranžace prostoru. Rozhodně tomu tak není, návrháři nástěnných dekorací dělají vše pro to, aby pro zákazníky připravili velmi módní, stylové a originální kousky. Velmi často jsou tvořeny v poslední době velmi populární 3D technologii, díky čemuž opticky zvětšují prostor koupelny (a je třeba dodat, že v polských domech a bytech obvykle není impozantních rozměrů).

Populární vzory čili co stojí za to si vybrat?

Prostor koupelny vyžaduje naši pozornost. Nelze ji zanedbat, zařídit neb nápadu, jen tak všelijak, protože v takové situaci nebude pobyt v ní ničím příjemným. Když tedy přemýšlíme o tom, že bude jejím hlavním dekorativním prvkem černo-bílá fototapeta, zamysleme se, jaký konkrétní model je nejvhodnější v našem individuálním případě. Existuje opravdu mnoho řešení, mimo jiné se můžeme rozhodnout pro:

  • černo-bílou krajinu
  • černo-bílé geometrické vzory
  • černo-bílé portréty
  • černo-bílé zvířecí motivy
  • černo-bílá panorama měst
  • černo-bílé květinové motivy
Fototapeta Klasická černá a bílá - Fototapeta černé a bílé - Demural
Fototapeta „Klasická černá a bílá“

Kdyby někdo před časem řekl, že by chtěl do koupelny umístit fototapetu, mnoho z nás by bylo překvapeno. Ano, tento prostor byl pro tento druh dekorace skutečně považován za příliš problematický. Dnes jsou však vytvářeny s takovou pozorností k detailům, že jejich životnost a vytrvalost rovněž představují nejvyšší úroveň. Prostředí koupelny pro ně nejsou vůbec strašné!

Fototapeta Panorama hor - Fototapeta černé a bílé - Demural
Fototapeta Panorama hor

Když se budete rozhodovat pro vzor pro sebe, nezapomeňte, že musí pasovat do stylu panujícího v prostoru. Dnes však není obtížné tuto podmínku splnit, protože fototapety v černé a bílé barvě jsou dostupné v impozantním množství různých modelů. Hru těchto barev si tedy může vychutnat každý, a vytvořit si tak stylový a originální koupelnový prostor!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *