Geometrická fototapeta - Demural

Geometrie na stěně – geometrický motiv

Geometrické motivy byly v posledních letech velmi oblíbené. To je způsobeno především skutečností, že je snadné je vkládat do moderních, minimalistických interiérů a lze je kombinovat zcela volně se širokým spektrem barev. Chtěli byste vědět, jak uspořádat svůj byt při využití geometrických motivů? Toto a mnohem více se naučíte v tomto článku.

Fototapeta Kadeřník greyhound - Kadeřník greyhound
Fototapeta „Kadeřník greyhound“

Na začátku stojí za zmínku forma, do které chcete vložit geometrické vzory uvnitř domu. Má to být forma dekorace na zeď, ozdoby nebo možná vzorů na látkách?

V tomto článku se zaměříme hlavně na nástěnné dekorace ve formě fototapet, protože jsou poměrně levné a především efektivní formou ozdoby stěny a přináší charakter celé místnosti. To je pro geometrické tvary velmi důležité. Díky široké paletě a řadě různých designů byste měli rychle najít jeden vzor, který se vejde do Vašeho stávajícího domácího uspořádání nebo vytvoří zcela nový.

Geometrická fototapeta

Prvním prvkem, kterému je třeba věnovat pozornost při výběru geometrické fototapety, je typ vzoru. Pokud chcete, aby stěna byla pokryta jediným, tónovaným modelem, protože to mělo být pouze pozadí pro nábytek, pak byste si měli zvolit více jemné postavy uspořádané symetricky vůči sobě v tlumených nebo pastelových barvách.

Fototapeta Geometrický akvarel - Geometrická fototapeta - Demural
Fototapeta „Geometrický akvarel“

Chcete-li, aby vzor tvořil dominantní kompoziční zeď, můžete zariskovat při využití postav v silných, kontrastních odstínech asymetrických uspořádání, díky nimž se celá kompozice bude jevit dynamičtější a okouzlující. S malou velikostí se rozhodněte pouze pro částečné pokrytí stěny, abyste vizuálně nezmenšili pokoj.

Zábavná forma

V případě geometrických vzorků Vás bude bavit barva motivu, stejně jako jeho tvar. Nejoblíbenější figury tvoří trojúhelníky a čtverce, ale můžete také vybrat ty složitější tvary, které přinesou do místnosti trochu dynamiky. Pokud vám to ještě nestačí, měli byste se podívat na geometrické abstrakce, které jsou kompoziční dominantou a nejdůležitějším dekorativním bodem v pokoji. Z tohoto důvodu fungují nejlépe v prostorných pokojích, kde mohou být vystavené tím správným způsobem.

Fototapeta Černobílé tvary - Geometrická fototapeta - Demural
Fototapeta „Černobílé tvary“

Geometrické motivy mohou být použity na stěně obývacího pokoje, v jídelně a také v pastelových barvách lze úspěšně použít jako dekorativní prvek.

Fototapeta kubický vesmír - Geometrická fototapeta - Demural
Fototapeta „kubický vesmír“

Jak můžete vidět, geometrické motivy jsou poměrně flexibilní způsob, jak uspořádat svůj domov nebo byt. Ve skutečnosti je můžete snadno využít v jakéhokoliv typu místnosti a současně dosáhnout jiného, ale stále zajímavého efektu na stěnách. Pokud máte rádi moderní a minimalistické interiéry, tento způsob zdobení se může stát skutečným hitem. Určitě jej stojí za to vzít v úvahu při skládání dekorativních prvků v domácnosti.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *