Dekorace s motivem tropických listů

Květinové nástěnné dekorace jsou již dlouhou dobu známy, mnoho lidí je ochotně využívá ve svých. Další, stejně zajímavou alternativou ke květinovým motivům jsou vzory tropických listů. Je to perfektní řešení pro lidi, kteří ocení extravaganci a cítí dech čerstvosti při uspořádání svého vlastního domova.

Téma tropických listů je v poměrně intenzivní v barvě – obsahuje jasné a tmavé odstíny zelené nebo žluté. Proto při výběru barvy celého interiéru pro botanické návrhy stojí za to udržet mírnost.

Fototapeta Záhadná zahrada - Fototapeta v tropických listích
Fototapeta „Záhadná zahrada“

Docela módní kombinace bílé a šedé barvy na stěnách a nábytku, zlaté doplňky ve formě ozdob: svíčky, podnosy nebo jiné drobnosti, stejně jako dekorace na stěnu s tropickými listy a živé, svěží rostliny v květináčích. Takové kombinace jsou stále více populární, protože jsou docela zajímavé a také mnohem útulnější alternativou ke skandinávskému minimalismu v interiéru. Zelená dokonale zapadá do odstínů šedé, hnědé, žluté, zlaté nebo stříbrné – tyto barvy jsou vhodné pro doplnění listnatých dekorací.

Zajímavou kombinací je také kombinace zelených motivů s cihlou – to celé vypadá velmi moderně a industriálně, díky cihle a listy přinášejí do interiéru trochu života a pohodu. Jistě, taková uspořádání osloví ty, kteří ocení průmyslový a půdní charakter interiérů, ale chtějí se trochu zahřát.

V jaké formě si vybíráte dekorace s motivem tropických listů?

• Zde máme celou řadu různých dekorací. První z nich jsou obrazy zobrazující obraz listů. Mohou to být jednotlivé rostlinné prvky zobrazené na bílém pozadí nebo kompozice s květy a listy.

Obraz Tropické listy - Obraz v tropických listích
Obraz „Tropické listy“

• Další dekorace, která také vypadá skvěle v tlumeném interiéru, jsou různé druhy látek. Bez sebemenších problémů můžeme ozdobit svůj vlastní dům či byt polštáři s povlaky s motivem tropická zeleně, k tomu zvolíme provázkové nebo korkové ozdoby, které dohromady vytvoří velmi příjemný celek pro oko.

Záclony s takovým vzorem budou vypadat stejně dobře. Při volbě látky s botanickým motivem si musíme pamatovat, že ostatní dekorace by měly být vybrány v tlumených barvách. Je také na místě, pokud ostatní prvky nemají vzory. V opačném případě hrozí nebezpečí stylového chaosu a vizuálního přetěžování, které neumožní řádné zobrazení zelených, intenzivních motivů tropických rostlin v interiéru.

Fototapeta Pastelová džungle - Fototapeta v tropických listích
Fototapeta „Pastelová džungle“

Pokud chcete skutečnou změnu našich čtyř stěn, pak se rozhodnete pokrýt jednu ze stěn fototapetou s tropickými listy. Zaručený efekt! Bílé stěny, lehký nábytek a dřevěné doplňky se hodí do takto uspořádaného prostoru.

Kde využívat dekorace s tropickými listy?

Přírodní motivy se hodí prakticky do každého typu místnosti. Budou vypadat skvěle v obývacím pokoji, kde vám umožní vytvořit zajímavý a útulný prostor. A také v ložnici, kde plní úlohu zajímavého doplňku nebo v dětském pokoji jako alternativa tradičních modro-růžových dekorací.

Fototapeta - Monochromní exotika - Fototapeta v tropických listích
Fototapeta – „Monochromní exotika“

Každý z nás by měl dobře zvolit ozdoby s přírodním motivem, který bude vyhovovat našim potřebám. Nepřežeňte to ale s množstvím faktur a vzorů. Je lepší udržet si minimalismus, protože efekt bude mnohem velkolepější a ještě důležitější bude, že místnost bude prostorem, kde si všichni členové domácnosti užijí pocit, že budou trávit čas a cítit se pohodlně.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *