Fototapeta kvety - Demural

Květinová výzdoba interiéru

Květinový motiv jako vnitřní dekorace je docela oblíbený a zároveň velmi užitečný. Mohou se objevit ve formě živých, řezaných rostlin umístěných v minimalistických vázách, jako vodící prvek všech druhů látek, v podobě obrazů nebo fototapety. Záleží jen na vás, jak používáte květinové téma ve svých čtyřech stěnách. V tomto článku se dozvíte, jak s ní zdobit stěny.

Dobře vybraná dekorace stěny může zcela změnit charakter místnosti. Květinové motivy jsou obvykle barevné a poutavé. Z tohoto důvodu představují spíše dominantní kompoziční bod. Všechny druhy fototapet s květinovými nebo rostlinnými motivy jsou ideální pro značné rozměry místností se šetrným výběrem nábytku a dalších doplňků.

Jak dát vyniknout květinovým interiérovým ​​dekoracím?

Chcete-li zdůraznit neobvyklý charakter tohoto typu uspořádání, měli byste zvolit to správné a šetrné. Toto je klíčové slovo, pokud jde o vícebarevné dekorace, které se skládají z mnoha prvků. V případě takové fototapety, měla by hrát pouze roli pozadí, které je minimalistické a tlumené. Díky tak jednoduché úpravě bude vaše stěnová výzdoba, například květinová nástěnná malba na jedné ze stěn v místnosti, automaticky viditelná a na první pohled se do ní zamilujete.

Fototapeta růžové gerbery - Květinová výzdoba interiéru - Demural
Fototapeta „růžové gerbery“

Uspořádání nábytku je také důležité v tomto případě. Taková dekorativní stěna by neměla být zasazena skříněmi, knihovnami nebo komodou. Pokud byste chtěli na jejím pozadí postavit nějaký nábytek, vsaďte na jeden větší, ale nikoli vysoký – takový, který výrazně nezahrnuje prostor na stěně. Může se jednat o pohovku nebo sedací soupravu. Stůl s židlemi nebo malým stolem se také hodí. Čím méně, tím lépe.

Nejenom fototapety

Pokud nemáte příliš mnoho prostoru a líbí se vám nástěnné květinové motivy, pak se můžete pokusit nalepit fototapety s květinovým vzorem jenom na kousku stěny. Pak nebudete vizuálně přemáhat místnost a představíte jí zajímavý a pestrý dekorativní prvek.

Druhým řešením může být design stěny s obrázky s květinovým motivem. Zde máte spoustu prostoru, abyste se ukázali, protože nabízíme opravdu širokou škálu návrhů. Co je stejně důležité při uspořádání interiéru, jsou rozměry obrazů. Velikost rámu může zdůraznit celé uspořádání změnit nebo narušit.

Obraz fialové tulipány - Květinová výzdoba interiéru - Demural
Obraz „fialové tulipány“

Pravidla jsou v tomto případě celkem jednoduchá – nastavte orientaci obrazů na tvar prostoru, na kterém mají být zavěšeny. Takže pokud chcete ozdobit vodorovný, široký povrch stěn, vyberte výřez nebo vodorovný obraz. Při úzkém, ale velkém prostoru vyberte vertikální snímky. Díky tomuto jednoduchého postupu budou Vaše květinové dekorace vypadat ještě lépe.

Rostlinné motivy v interiéru fungují v každé situaci. Jen trochu fantazie, dobrého vkusu a efekt bude ohromující!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *