Městský motiv - Demural

Městský nástěnný motiv

Vytvoření moderního, avšak vkusného bytu či domu vyžaduje během jeho uspořádání a dekorace trochu úsilí. Existuje několik prověřených způsobů, které vám umožní dosáhnout tohoto efektu bez větší námahy.

Je-li vaším cílem vytvořit vkusný prostor, který bude zároveň pro domácnost příjemný a přátelský, stojí za výběr městskou nástěnnou tapetu.

Možná se rozhoduješ, které estetické hodnoty vám poskytnou obraz města v obývacím pokoji, jídelně nebo ložnici. Dobře vybraná nástěnná malba bude skutečnou výzdobou dané místnosti. Chcete-li správně a vhodně vybrat motiv města k existujícímu nebo vznikajícímu uspořádání, stojí za to zapamatovat si pár jednoduchých triků.

Fototapeta a charakter místnosti

Není bezvýznamné, kam se chystáte fototapetu pověsit. Pokud ji chcete umístit do obývacího pokoje, můžete si dovolit větší dávku kreativity, pokud jde o výběr barevného schématu.

Obývací pokoj nebo jídelna jsou místa, kde strávíte čas během dne i večer. Proto je třeba zajistit, aby tyto prostory nebyly depresivní a nedávaly pocit, že jsou přeplněné. Z tohoto důvodu budou perfektní světelná městská panoramata zobrazující jasnou, denní městské okolí-například slunné výhledy na městskou krajinu na řece nebo u jezera.

Fototapeta slunné město - Městský motiv - Demural
Fototapeta „slunné město“

Na druhou stranu, pokud máte barevný nábytek (např. žlutou, expresivní pohovku) nebo větší počet barevných doplňků, pak můžete vyzkoušet černobílé nástěnné malby, které dodají do vašeho pokoje čerstvý vzduch, aniž byste přidali další chaos v uspořádání.

Pokud byste chtěli využít tuto tapetu v ložnici, měli byste také zvolit barevné schéma podle charakteru místnosti. Nezapomeňte na to, že je to místo, kde můžete po celém dni odpočívat, a proto by nemělo být vyplněno vizuálními rozptylovači. To platí také pro fototapety. Barevné provedení v ložnici je nejlepší, pokud bude v tlumených, dokonce tmavších barvách, které podporují uvolněnou atmosféru. Bez sebemenšího problému najdete fototapetu s motivem města, které se bude hodit do těchto předpokladů.

Fototapeta město v noci - Městský motiv - Demural
Fototapeta „Město v noci“

Do ložnice si zvolte fotografie měst v noci, panoráma města s měsícem zářícím nad nimi nebo při západu slunce. Obvykle mají tlumené barvy a purpurově-námořní odstíny, a co víc, stylově odkazují na charakter ložnice.

Fototapeta a velikost místnosti

Jakmile budete vědět, jak si vybrat fototapety s motivem města, pak přišel čas, abyste je přizpůsobili velikosti dané místnosti. Pravidla jsou poměrně jednoduchá: pro světlé a prostorné místnosti můžete využít většinu motivů, protože vizuálně prostor nenarušují.

Fototapeta růžové nebe nad městem - Městský motiv - Demural
Fototapeta „Růžové nebe nad městem“

V menších místnostech musíte zvolit kratší stěny, abyste na ně položili fototapety vzhledem k tomu, že je třeba dbát na to, aby velkoformátové fotografie opticky nezmenšovaly místnost. Při volbě fototapety s městským v menší místnosti omezte počet nábytku a příslušenství. To vám umožní vytvořit kompaktní, vizuálně atraktivní celek.

Jak můžeme vidět z výše uvedených příkladů, fototapetu s městem lze přizpůsobit libovolnému typu a velikosti místnosti. Při dodržení výše uvedených zásad, si bez větších obtíží dokážete vybrat nástěnný motiv, který vás potěší a současně zdůrazní výhody dané místnosti.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *