Přírodní šum

Fototapeta do koupelny

Koupelna je místnost, která je zpravidla zdobena poměrně schematickým způsobem – dlažba kombinovaná s možnými dekoracemi na zeď. Navíc, vybrané příslušenství a doplňky – to je standardní recept na vytvoření estetické a stylové koupelny. Pokud je pro vás ještě příliš málo a chcete, aby byl tento pokoj uspořádán neobvyklým způsobem, zkuste dočíst článek až do konce.

Jemnost přírody

Zařizování koupelny v rozporu s okolím není snadný úkol. Hlavně kvůli tomu, že obvykle máme malý prostor, se kterým bychom měli zacházet opatrně a ergonomicky. Co takhle vyzkoušet voděodolnou nástěnnou malbu? Toto je perfektní estetické řešení, které funguje v jakémkoliv druhu koupelny libovolné velikosti. Klíčem v tomto případě je vhodný výběr vzoru nebo motivu fototapety. Při výběru tohoto typu dekorace na stěnu se nebudete muset starat o udržování čistoty, protože povrch tapety je snadno omyvatelný a také nereaguje na detergenty, takže se nemusíte obávat rychlého zničení či opotřebení. To je možné díky speciálnímu materiálu, ze kterého je vyroben.

Které fototapety si můžete vybrat pro malou koupelnu?

Mořský vánek
Tento úkol není tak snadný jako koupelna s větší plochou, ale je to možné udělat s trochou úsilí. Základní principy, které musíte dodržovat, jsou volba motivu pro typ interiéru. Existuje méně omezení s prostornými koupelnami – můžete jednoduše využít fototapetu na celou zeď s mořskou fotografií nebo grafikou s motivem mořských vln – bude vypadat opravdu skvěle ve světlé a prostorné místnosti. Tímto způsobem budou fungovat živé barvy a kontrastní barvy na fototapetě. V menších koupelnách byste se měli vyvarovat velkých designů, ty s poměrně rovnoměrnými nebo menšími vzory budou mnohem lepší.

V krásné svítání
Můžete také pouze naaranžovat jen části stěny – v takovém případě získáte zajímavý dekorativní prvek a současně si opticky nezmenšíte plochu. Pokud jde o inspiraci, může to být nástěnná malba s lesním motivem umístěným těsně za umyvadly nebo obrazem vodopádu na pozadí zdi v podobném stínu jako tapeta – něco takového určitě nezmenší vizuální prostor.

Základní pravidla uspořádání fototapety v koupelně

Plavat v hlubinách moře
Bez ohledu na velikost koupelny, kterou máte, měli byste si bez problémů vybrat tu správnou fototapetu. Zásadní je přizpůsobit prostor místnosti stylově a rozměrově. Koupelna je místem, kde odpočíváte ve vaně, takže stojí za to, abyste si dali barvy nebo fotografie, které jsou spojeny s relaxací. V tomto případě to budou mořské nebo botanické motivy. Nezapomeňte, příjemně se budete cítit, pokud malou místnost nepřecpete přebytkem příslušenství. Při zachování těchto několika základních pravidel můžete vytvořit zcela souvislý a estetický prostor v koupelně.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *