Nápad na zeď s mořským motivem

Obraz moře se uklidňuje, dodává harmonii místnosti a dělá z ní jedinečnou, lehce prázdninovou atmosféru. Tento vizuální doplněk Vašeho domova nebo bytu určitě stojí za to, oceníte lehkou, příjemnou a pozitivní atmosféru.

Stěna s mořským motivem se vejde do většiny typů bytů. Nejlépe se hodí do jasného, tlumeného uspořádání, kde bude dominantní. Jak můžeme správně doladit mořské téma do našich čtyř stěn? Je to dětská hra, postupujte podle níže uvedených příkladů a vyberte si zajímavou inspiraci pro sebe.

Obývací pokoj na moři

Mořská vlna - Fototapety s mořským motivem

Obývací pokoj je místo, kde trávíme více času během dne. Zde zveme hosty, čteme knihu na gauči, sledujeme filmy s celou rodinou nebo hrajeme stolní hry. Stojí za to, aby se obývací pokoj stal místem, kde bude každý člen rodiny spokojen. Zajímavým způsobem, jak oživit uspořádání obývacího pokoje, je použití tapet s motivem vzbouřených vln. Při výběru jasných, plných živých barev na stěně vnášíme dech čerstvosti, zážitky z dovolené a spontaneitu. Na takovém pozadí bude vypadat skvělá dovolená ve světlých barvách s dekorativními prvky v tyrkysové, šedé nebo béžové – obecně s těmi, které se nám spojují s rajskou pláží.

Zapadající slunce v obývacím pokoji

S nohama v chladném oceánu - Fototapety s mořským motivem

Pokud si ceníme útulnější atmosféru, pak bychom se měli rozhodnout pro fototapetu s výhledem na pláž na pozadí zapadajícího slunce. Teplé barvy fotografií, jako je oranžová, červená nebo růžová, přinášejí do místnosti útulnou a příjemnější atmosféru. Tyrkysová mořská barva na stěně představí zajímavý barevný doplněk, který bude užitečný jako závěs nebo polštář. Vše dopadne mnohem lépe, pokud bude odstín stěn a nábytku jemněji a vše sladěné, nevýrazné pozadí pro více odvážných barevných dekorací.

Obrázek moře

zapad-slunce-v-okovech-mesta-obrazy-mesto-obrazy-demural

Mořský motiv v obývacím pokoji se nemusí objevit pouze ve formě tapety. Pokud nemáte příliš mnoho prostoru v obývacím pokoji, stojí za to přehodnotit nápad fototapety na stěně, např. triptych s výhledem na moře v lehkých pastelových odstínech modré a béžové. Chcete-li do místnosti vnést více pobřežního klimatu, můžete se pokusit dostat naaranžovat doplňky z lana, skořápky v misce, len jako dominantní materiál v dané místnosti. Všechno bude v souladu se soudržností a atraktivností celku.

Pokojné moře v ložnici

Šum moře - Fototapety s mořským motivem

Obraz moře se dokonale hodí do ložnice. Je-li vyzdoben v tlumených, přírodních barvách, stojí za to vyzkoušet zajímavou nástěnnou malbu na zdi za postel, což z něj udělá atraktivnější a nejdůležitější kus nábytku. Do této místnosti se nejvíce hodí obrázky s klidným mořem, ideálně na zapadající slunce, které do pokoje přinese atmosféru klidu a uvolnění.

Pobřežní jídelna

Prázdninové molo - Fototapety s mořským motivem

Jídelna je také místem, kde ve většině případů můžeme úspěšně využít námořní motiv ve formě nástěnných maleb. Nejvíce zde vynikne jednoduchý a světlý nábytek, jako je stůl a židle. Toto řešení se doporučuje spíše pro prostorné místnosti, ve kterých nebude vizuálně zmenšená plocha.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *