Tištěné obrazy – moderní dekorativní akcent

Je všeobecně známo, že obraz zvolený do interiéru domu nebo bytu, zvolený v souladu s nástěnným uměleckým dílem, je perfektní kombinací, která dává majitelům domů spoustu estetických zážitků. Čím se řídit při výběru nástěnných dekorací a jak je správně umístit mezi čtyři stěny? Zde naleznete několik jednoduchých tipů, které Vám pomohou vybrat nejatraktivnější obraz pro Váš pokoj.

O rozbřesku v místní poušti

Na začátek trochu teorie týkající se výběru obrazu v kontextu stěny, na které bude viset. Toto téma je nesmírně důležité, protože ovlivňuje kompoziční soudržnost celé místnosti. Taková dekorace by měla být vždy brána v souvislosti se stěnou, na níž bude viset. Jak to vypadá v praxi? Velmi jednoduše? Pokud je stěna v místnosti dlouhá a při pohledu z perspektivy Vám připomíná horizontální obdélník, budou určitě lépe fungovat díla orientovaná stejným způsobem, tj. horizontálně. V tomto případě budou dobře vypadat také triptychy, protože celá sada obrazů se vejde do celkového obrysu stěny. Pokud stěna, na níž chcete obraz pověsit, není příliš široká, v perspektivě připomíná svislý obdélník, zde budou analogicky lépe vypadat podélné obrazy nebo několik menších obrazů, ale pověšených vertikálně, jeden pod druhým.

Spojení díky síle větru - Pampelišky

Pomocí těchto jednoduchých pokynů můžete přizpůsobit tvar dekorace se stěnou, na kterou jí chcete pověsit. Dalším krokem je přizpůsobit obsah obrazu s vnitřním designem místnosti. V praxi to znamená, že například v minimalistickém stylu byste se měli vyhnout obrazům v zlatém, těžkém rámečku, v takovém případě budou lepší menší nebo méně bohaté formy díla, např. s tématem jemných květin nebo japonské zahrady.

Bojíte se, že zdobení Vaší zdi uměleckými díly Vás bude stát mnoho peněz? Není to nutné, zajímavější a ekonomičtější variantou obrazy jsou obrazy vytištěné na plátně. Esteticky vypadají skvěle, můžete si vybrat ze stovek návrhů a bez problémů ho přizpůsobíte k současnému uspořádání interiéru Vašeho domu či bytu. Další výhodou je, že na takovém plátně jsou tištěné také fotky, které vypadají skvěle ve většině typů interiérů nebo uspořádání.

Nyní Vám ukážeme několik příkladů, které Vám lépe pomohou vybrat obraz pro vybraný styl místnosti. Pokud máte interiér zdobený v japonské minimalistické atmosféře, pak nejlépe zapadá dekorace s jemným květinovým motivem

Neobvyklé květiny - Kouzlo přírody

Na druhou stranu, světlý obývací pokoj s jednoduchým nábytkem, ale obohacený o jednu dominantní barvu, např. červené židle, bude ladit s obrazem, který má tento odstín ve své paletě také. Vzor, který můžete použít v této situaci, jsou červené papriky, mák nebo tulipány.

Paprikový tanec v červeném

Není nic hezčího než ložnice s výhledem na panoráma města s obrazem s městskou tématikou. Jedná se o hollywoodský motiv. Měli byste ho také vyzkoušet.

Sny o tekoucí vody

Kombinací, která bude vždy fungovat v jídelně nebo v obývacím pokoji, bude kombinace bílé stěny a světlého nábytku s kontrastním tmavým obrazem – např. černo-bílý portrét, fotka zebry nebo fotka, na které je světlo a stín. Vytvořený prostor bude jasný, ale také zajímavý.

Ethereal krása

Umístění obrazů na vytištěných na plátně do Vašeho domova zavede lepší pohodlí obytného prostoru, bude mít pozitivní vliv na Váš estetický zážitek a hlavně přispěje k vytvoření vizuálně atraktivního prostoru, ve kterém bude každý jeho majitel spokojený.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *