Ohnivý interiér neboli špetka červené na stěnách, a to nejen

Interiér rafinovaný a s myšlenkou? Je to možné. Vsaďte na výrazné, ohnivé odstíny červené. Červená je kupodivu velmi funkční barva – zaujme nejenom klasické fanoušky, ale také nadšence moderních zajímavě zařízených místností.

Červené listy stromů

Barvy přinášejí do našich domů a bytů velký význam. V závislosti na barevném interiéru se může měnit naše nálada. Červená je barva energie a síly. Pokud na ni vsadíte, byt získá nejen zcela nový vzhled, ale silný charakter.

Energie a velká síla

Vinoucí se růže

Červená je silná a intenzivní barva, spojená s energií, touhou žít a jednat. Je vhodné tuto barvu sladit a využít v prostoru. Co by mohlo být červené? Prakticky všechno – od okenních dekorací, relaxační sady a efektní doplňky až po barvy stěn. Nicméně stěna s červeným nátěrem neudělá takový dojem, jak šikovně zvolená fototapeta. Na ní tato se barva skvěle vyjádří, zejména v kontrastu s tlumeným pozadí.

Červená barva skrytá v jemných barvách

Jak v makové hlavičce

Červená barva bude ideální pro pokoje dekorované v orientálním stylu. Je spojena s teplem, energií, exotickým kořením a orientální atmosférou. Červené mohou být zejména látky, jako jsou přehozy, polštáře, závěsy na oknech nebo dokonce gobelíny na stěnách. Ale právě červená fototapeta přináší nejsilnější dojem. Samozřejmě za předpokladu, že ji rafinovaně sladíme s interiérem a potřebami obyvatel. Skvěle se sem hodí fototapety s červenými květy máku. Tímto způsobem do místnosti proudí nejen charakter, ale také lehkost. Silná červená v kombinaci s jemnými květy přináší senzační efekt. Kdo dává přednost výraznějšímu designu, se rozhodne pro červenou v podobě velkých, geometrických vzorů. To může být jemná červená, přecházející do růžové nebo více smyslná silně červená. Na stěně vytvoří velký efekt tepla a jedinečnou atmosféru.

Správně vybírejte doplňky

Kontrolovaný chaos

Červené na zdi mohou být také fototapety zobrazující šťavnaté ovoce, jako jsou maliny, jahody nebo silně zralá jablka. Kromě barvy získáte pocit lehkosti, blízkosti s přírodou. Tyto tapety nejvíce zdůrazní a podtrhnou design celé místnosti. Chcete-li je zdůraznit, dolaďte další doplňky do tlumených barev, a to především zbytek stěn, nábytek nebo okenní provedení. Nicméně, červenou můžete zdůraznit s využitím vhodně zvolených, menších doplňků. Mohou to být například, malé polštáře na posteli, červené světlo a jiné dekorativní prvky. Nemají zaplavit ani přeplácat interiér, ale zdůrazní tu nejdůležitější barvu v prostoru.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *