Jak a kde koupit fototapetu ?

Pokud jste při sledování stěny rozhodli pro novou změnu, potom bude dalším krokem výběr této dekorace a následně její koupě. Je možné si koupit tapetu a mít záruku, že tato ozdoba neztratí na atraktivitě už po pár měsících?

Fot. Pixabay

Za prvé je nutné se zaměřit na kvalitu, která by měla být odpovídat ceně. Pokud se ukáže, že fototapeta od jiného výrobce je mnohem levnější než konkurenční, znamená to jedině dát si velký pozor při jejím nákupu. Podezřele levná fototapeta je obvykle vyrobena ze špatného materiálu, který bude špatně držet na stěně. Navíc nemáme žádnou jistotu, že fotka na fototapetě prostě jednoduše nevybledne a místo ozdoby nám nebude viset na stěně jen nepovedený vtip.

V online obchodu máte neomezené možnosti

Modrobílá příroda

Koupit fototapetu může být problém vzhledem k převelikému množství vzorů a barev. V tom případě je správnou volbou využití služeb, které nabízí internetový obchod. Už jen proto, že můžete z jednoho místa sledovat širokou paletu vzorů, tvarů a barev. Také si můžete ověřit vámi zvolenou konkrétní fototapetu. Veškeré zboží je rozděleno do kategorie, ať už to je podle tématiky nebo podle funkčnosti, která je velmi důležitá. Je možné si tedy vybírat z široké palety fototapet zobrazujících například neživou přírodu nebo třeba takové, které se budou hodit speciálně do kuchyně nebo ložnice.

Zaměřte se na kvalitu a odolnost proti poškození

Toast k souhlasu

Při výběru tapety určené do konkrétní místnosti je potřeba brát na zřetel pár věcí. U koupelny musíme myslet o tom, že stěna, na niž se bude nacházet fototapeta, by měla být odolná na vlhkost. Na takovéto „mokré“ stěny jsou nejlepší tapety vyrobené ze skleněných vláken. Dále je potřeba vybírat tapety do takových místností, které budou nejvíce náchylné na poškození nebo zničení. Jedná se hlavně o chodby, kuchyně a předsíně. V předsíni a na chodbě jsou tapety nejvíce náchylné na pokrčení, ohnutí nebo zničení při neustálém otírání různého oblečení. V kuchyni je zas výzdoba náchylná na různé mastnoty, špínu a také vysokou teplotu. Takovéto fototapety musí být výdržné a odolné, takže můžete v klidu zapomenout na papírové dekorace.

Dobře změřená fototapeta

Noční měsíc

Při rozhodování o fototapetě se musíme rozhodnout zda-li ji chceme dát na celou stěnu nebo jen umístit její část. V případě první možnosti, musíme přesně změřit její rozměry, tak aby nám ideálně pasovala na stěnu. Potom bude její umístění jednoduché a nebude potřeba ji zbytečně upravovat. V případě fototapety, která má zakrývat pouze část stěny je řešení ještě jednoduší. Stačí si jen vybrat rozměr, objednat a dát si fototapetu na vaší stěnu.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *