Sépie – nápad na klimaticky naladěný pokoj

Osoby, které zařizují svůj vlastní byt stojí před výběrem – velké množství barev, nebo kreace černo-bílá? Ve skutečnosti je však nás výběr o hodně širší. Stále více populární se stává sépie, která způsobí, že se i obyčejná fotka stane malým uměleckým dílem, plným dobré nálady a nebvyklé atmosféry.

Na rozcestí

Zpracování fotografie v sépii způsobí, že všechno nabírá úplě jiný výraz – bez ohledu na to, jestli jsou na fotografii lidé, krajiny, stromy a květy, nebo jiné neživé předměty – každodenní předměty, nástroje, automobily. Tahle fototapeta se zajísté zalíbí osobám, které mají rády netuctová a originální řešení, ale na druhou stranu netíhnou k super inovačním a moderním řešením. Sépie dodá každému prostředí úplně nové klima a originální vzhled. Ideálně pasuje v pokojích, jež chceme stilisticky upravit ve stylu tradičním, klasickém a retro. Díky sépii i ten nejjednodušší předmět bude vypadat neopakovatelně a – ač bez barev – zablískne.

Sépie dodá nový výraz každodenní rutině

Klidné útočiště

Nedostatek barev nemusí vůbec znamenat, že bude pokoj nevýrazný. Díky fototapetě v sépii bude každá stěna vyjímečná. Nedostatek barev zde zastupují stovky odstínů, tvořících unikátní hru světla a stínů. Sépie se zajisté zalíbí milovníkům stylu retro – díky unikátní technice každá fotografie může vypadat jako by byla utvořena před desítkami let. Úžasně v sépii vypadají fotografie velkých metropolí a menších městeček, tvořící na stěnách atmosféru jež nás láká zůstat vevnitř jak nejdéle. Zajímavým řešením v sépii jsou rovněž krajinky, nebo portréty lidí. Chybějící barvy otevírájí brány představivosti – můžeme si představit, jakou barvu má sukně ženy na obraze nebo jaké barvy je auto, které po naší stěně uhaní v širou dál v tajemné barvě sépie.

Čím méně viditelné pozadí tím lépe

Narýsuj si květiny

Aby efekt sépie opravdu působil úžasně, je dobré aby rovněž jiné předměty v pokoji nebyly příliš křiklavé a plné barev. Barevný nábytek ve spojení s sépií nepůsobí příliš dobře. O hodně lepším řešením jsou tónované barvy, delikátní pastelové barvy, které zvýrazní fototapetu provedenou v sépii. Taková fotografie ideálně pasuje do kuchyně, obýváku nebo ložnice. Bude přitahovat oči a způsobí, že jednoduchý pokoj nabere výraz, jaký by neměl i kdybychom použili třeba celou paletu barev.

Tvoření nástroje bez použití barev, pouze stíny

Lovec jelenů

Sépie buduje nástroj tajemna, a dálky a působí, že každý předmět, osoba nebo budova vypadají jako snová iluze, zamlžené a plné nepředstavitelné hloubky. Pokud hledáš nápad na výstroj pokoje , který bude jiný než všechny jiné sépie bude perfektním řešením. Efekt na stěně zajisté zaskočí každého, a teplý rozmazaný bronz utvoří klimatickou, domácí atmosféru i v moderních a bezduchých budovách.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *